Workshop: Vuur in de prehistorie

Wanneer:
30/06/2018 @ 14:00 – 16:00
2018-06-30T14:00:00+02:00
2018-06-30T16:00:00+02:00
Waar:
OERmuseum
Brink 7 te DIever
Kosten:
€ 4,00 pp
Contact:

Vuur maken in de prehistorie.

Het maken van vuur mag tegenwoordig een fluitje van een cent zijn, in de prehistorie lag dat heel anders. Als je vuur kunt maken kun je wilde beesten van je afhouden, een potje koken en wat beter zien in het donker. Ook is het prettig als in de winter het warm houden van je lijf een probleem wordt.

 

Archeologen hebben aangetoond dat mensen al meer dan 700.000 jaar met vuur bezig zijn. Was het eerst alleen verplaatsen van bijv. blikseminslagvuur naar de woonplek, later leerden we het zelf maken. Dank zij het kunnen maken en beheersen van vuur zitten we er nu warmpjes bij en hebben we bijna de hele wereld als leefruimte ingenomen.

Tijd om eens te gaan kijken hoe dit allemaal in zijn werk ging. Niet het innemen van de wereld, maar de mens als pyromaan. Pyrrhus is vuur en de maan een verre liefde. In een workshop die begint om 14.00 uur op de Brink in Diever steken we de handen uit de mouwen. We gaan aan de slag met pyrietknollen, vuurbogen, minitakjes, hooi, stro, vuursteen en vuurslag om alle stappen van het vuur maken in de prehistorie onder de knie te krijgen.

Wordt een echte “pyromaan” die het vuur onder alle omstandigheden onder controle wil houden. Een lief, klein vuurtje met potentie om er wat mee te doen. Een pannenkoekje misschien?

Breng een vurige blik, doorzettingsvermogen en vuile knieën mee.

Én, vergeet niet je op te geven op www.oermuseum.nl, kosten € 4,00.

Meldt u aan per e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.