Poëzie avond

GEDICHTENDAG 2018

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.  Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Het thema van dit jaar is “Theater, uitstromend in het pluche van de zaal”.

Het Schultehuus Diever organiseert in dit kader een poëzie avond. Hiervoor zijn een aantal dichters benaderd.
Mieke Vermeulen uit Bussum heeft een kunst poëzie project (Proeve mikado) afgerond en komt ons daarover vertellen. De schrijfster Jannie Boerema uit Zeijen, presenteert haar nieuwe boek ‘Leeive Lieve Eva’ . Theaterman Harm van Ballegooijen uit Emmen verbindt een korte performance met z’n eigen schilderij. Erik Hummel maakt een verbinding met het theater van Shakespeare. Chris de Boer leest uit eigen werk

De dichters worden afgewisseld met muziek. Er is een optreden gepland van zanger/gitarist Jacob Hettinga.
De poëzie- en muziekavond vindt plaats in het Schultehuus, Brink 7 in Diever en begint om 19:30 uur. De entree is € 5,- (incl. een pauzedrankje). In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is reserveren noodzakelijk, via reserveren@schultehuus.nl  of via tel. nr. 0521-594811.