Workshop OEReten

Eten doe je elke dag, maar wat en hoe aten we in de prehistorie? Dat kom je te weten als je mee doet aan de workshop. Zorg dat je om twee uur klaarstaat. Je krijgt een mandje mee en gaat met een ervaren verzamelaar op zoek naar alles wat eetbaar is in de omgeving. Je hebt geluk . De herfst was ook voor de jager-verzamelaars uit de steentijd dé favoriete tijd om voedsel te verzamelen en een wintervoorraad aan te leggen. Daarna gaan we een vuurtje maken en van onze verzamelde eetwaren een lekker hapje maken. Meldt je aan bij workshops@oermuseum.nl

Mols legt uit hoe je met een scherpe steen de appels moet schillen.
Foto Jaspar Moulijn

Om 14.00 uur verzamelden zo’n 25 deelnemers zich op zaterdag 28 oktober 2017 bij het OERmuseum. Al snel was het dit jaar overtekend en moest er nee gezegd worden tegen de laatste aanmelders op workshops@oermuseum.nl. Op de foto is duidelijk te zien hoe de deelnemers onder aanvoering van Ernest Mols op zoek gaan naar eikels, noten, bladeren, kruiden, paddo’s, paddenstoelen en een keur aan appels. Van alles werd er dus gebakken, geroosterd, gesmoord en “getheezet” op een houtvuurtje. Moe maar tevreden ging een ieder rond 16:00 uur weer naar huis. Voor herhaling vatbaar!

Meldt je aan per e-mail – workshops@oermuseum.nl