Webmaster Oermuseum/ september 29, 2017/ Uncategorized/ 0 comments

Een groep archeologen heeft naar eigen zeggen de “allergrootste en verreweg de rijkste archeologische vindplaats van Nederland” ontdekt. Tussen Alphen en Dreumel werd in de uiterwaarden van de Maas onder meer een groot aantal scheepswrakken gevonden. Ook werden mammoetresten en een Romeinse nederzetting ontdekt.

Een ploeg van achttien archeologen, onder wie zestien amateurs, deed in een periode van zeven jaar meer dan 100.000 vondsten in een zand- en kleiwingebied. De projectontwikkelaar en onderaannemers stonden dat onderzoek toe. Zij waren daartoe niet verplicht, omdat het 275 hectare grote gebied na een archeologisch vooronderzoek al was vrijgegeven.

Bij de opgravingen is onder meer een tot dan toe onbekende Romeinse nederzetting en oversteekplaats gevonden. Ook werden over een groot gebied mammoetresten gevonden. Deskundigen zijn vooral enthousiast over de vondst van de scheepswrakken in het gebied. Volgens de vinders is de locatie archeologisch de meest waardevolle vindplaats van wrakken in het land.

Bron: Mammoetresten, een Romeinse nederzetting, wrakken: de Maas is rijk | NOS

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.