We starten bij het museum aan de Brink en lopen via de Pancratiuskerk, Achterstraat en Groningerweg naar het hunebed. Vervolgens gaan we naar het gebied waar van Giffen de steenkist heeft gevonden en waar hij een grote grafheuvel heeft onderzocht. Even verder betreden we het landgoed de Heezeberg, waar zich de prachtige stuwwallen bevinden. Via de Hezenesch wandelen we weer terug naar het museum. De wandeling is ook  voor kinderen geschikt vanaf groep 8.

U komt veel te weten over het ontstaan van het land zoals u het nu ziet, enerzijds door de natuur gevormd, anderzijds door de mens veranderd … En natuurlijk ziet u de bijzondere nalatenschappen uit de prehistorie. De gids zal u er alles over vertellen.

De wandeling duurt ca. twee uur. De kosten zijn € 4 p.p. voor volwassenen en € 3 p.p. voor kinderen vanaf 6 jaar, graag ter plaatse aan de gids te voldoen met gepast geld. Combikaartjes (wandeling en bezoek museum) kosten respectievelijk € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen. De groepsgrootte is maximaal 25 personen. U kunt zich aanmelden via wandelingen@oermuseum.nl onder vermelding van “OERwandeling Diever”. U kunt ook gewoon langskomen, maar vol is vol …
Meldt u aan per e-mail