Nieuwe expositie 2018

Op 31 maart 2018 opent het OERmuseum haar nieuwe expositie: “Mammoetstappen door de OERtijd”

Op 16 februari hebben we de mammoet netjes op zijn nieuwe plek voor 2018 geplaatst, midden in zanderige toendraomgeving. We hebben een kuub zand van boven naar beneden gebracht want een mammoet op een plavuizen vloer, hoe mooi ook, kan natuurlijk niet. Volgende week gaan we aan de slag met berkeboompjes, met varens, met mossen en komen alle ribben, dijbenen, schedel en kaakstukken op een goed zichtbare plaats in de grote zaal. We maken een hoekje met de holenleeuw, het groot hert en de wolharige neushoorn.  Alle hunebedartefacten en de kinderactiviteiten verhuizen naar de zolder.

Vanaf 31 maart kunt u zelf voelen hoe ruw een mammoetkies is en  hoe zwaar een dijbeenbot is. Wij leggen u uit dat mammoeten over de hele wereld hebben rondgezworven en over de Beringstraat van het huidige Siberie naar Zuid Amerika zijn getrokken op zoek naar voedsel.

 

 

 

 

 

 

Ze leefden in Afrika en in Azie en natuurlijk in Europa maar ook in Noord- en Zuid Amerika. Dat is allemaal te zien vanaf 31 maart in ons Oermuseum, gevestigd in het Schultehuus, Brink 7 te Diever.

Het wordt steeds kouder in de grote zaal………………….op weg naar de IJStijd!