Vaste tentoonstelling

U ziet een keur aan archeologische vondsten uit de omgeving zoals een grote verzameling botten en kiezen van mammoeten die hier gevonden is (er zijn ook replica’s van mammoeten), potten en scherven uit het hunebed D53 in Havelte, bijzondere vondsten uit de steenkist in Diever zoals een stenen zuigflesje, bronzen voorwerpen uit het “Eupen Barchien” bij Uffelte en urnen van het Koelingsveld bij Doldersum. Bij elk van deze vitrines is aparte informatie voor kinderen.

Maar er is nog veel meer voor kinderen. Zo kunnen ze zelf archeologische schatten opgraven en met behulp van de computer determineren. Of wat dacht u van boomkist hakken met een bronzen bijl, zwerfkei rollen, brons gieten, diepsteek puzzelen, een minihunebed bouwen …
Ook is er een speurtocht.  
Al spelend leren ze meer over wat mensen in de prehistorie zoal deden. Daarnaast zijn er in het museum diverse leuke en leerzame video’s te zien. Op de zolderverdieping is een filmzaal waar geprojecteerd wordt op groot scherm. Bij de uitgang vindt u een ruim gesorteerde winkel met mooie boeken, stenen, replica’s, ..